Pernah bel4sah isteri berpantang hingga k0ma, Netizen Terkejut Lihat siapa yang jamin suami dvrjna..

Sejak ‘dlbantai’ suaminya Mei tahun lepas, tiada siapa menjangkakan wanita ini dapat bertahan sehingga ke harini.

Namun berkat doa ramai serta keprihatinan ahli keluarga, Jahidah Nordin bahkan lalui detik ajaib selamat melahirkan seorang bayi lelaki biarpun tubuhnya disalurkan susu sahaja sepanjang terlantar di atas katil.

Tak tahu nak luah macam mana…’dia’ dah bebas minggu lepas, ada yang ikat jamin lepas setahun dalam penj.ara reman.

Bagaimanapun, keluarga Jahidah telah menerima satu berita yang kurang enak baru-baru ini.

Menurut Fauziah Nordin, difahamkan svspek utama insiden iaitu `suami dvr.jana’ kakaknya telah pun dibebaskan minggu lepas setelah Iebih setahun direman polls.

Lebih mengejutkan, lelaki itu bahkan diikat jamin oleh seseorang individu misteri.

OKT dijamin melalui sistem online…lawyer kata kalau OKT Iari, penjamin pun akan kena & waran tang.kap terus dikeluarkan.

Seorang lagi adik Jahidah, Fazariah Nordin pula dedahkan proses itu dibuat melalui sistem perkhidmatan bayaran wang jaminan dalam talian iaitu e-Jamin. Walaupun temui beberapa ‘hint’, tapi setakat ini identiti penjamin masih lagi dirahsiakan.

Malah sekiranya Orang Kena Tahan (OKT) bertindak sengaja lari daripada jagaan polls, waran tangkap akan terus dikeluarkan dan si penjamin turut terpalit sekali.

Pelik macam mana tantai’ bini pun boleh dijamin… jangan bagi dia dekat dengan baby Naufal & Kak Jahidah.

Rata-rata netizen akui pelik dan mempertikai bagaimana OKT boleh dijamin, waihal kesaIahannya sangat berat dan serius.

Selain sarankan agar pertingkatkan tahap keselamatan di rumah, mereka turut berharap `suami durjana’ itu dihalang daripada mendekati Jahidah serta bayinya.

“Biaq betul.….. Jantan tu dh dikat jamin… Apa pn smg family awak dalam lindungan Allah.. dan kak jahidah dpt pmbelaan utk hak dia”
“Jgn bg set4n tu dtg dkat bby dgn kak jahidah.. Ke.s mcm ni pun blh jgk ikat jamin..”

“Adalah tu sehati sejiwa dia dari dulu memang sehidup semati tu”
“Jaga baby baik2 kak takot dia guna makamah utk rampas baby tu”

“aduhaii risau kat Nufail tu. Ada je akal nanti cari masalah”
“Undang2 zaman sekarang manusia yg buat memang pelik..yg suami puk.uI bini boleh ikat jamin..yg de ke.s bekas bini kena penj.ara sebab ingkar perintah mahkamah..ni karang tertiber nak hak penjagaan Nufail lah,dia tetap bapak nufaillah.eh2….kepala bana betullah..”

“Allahuakbar.. Semoga sis sekeluarga terutama kak jahidah & nufail dilindungiNya…. Aamiin”
“Sapa la yg baik hati sgt p dok jamin jantan tu.. adoii masalah betul… Sis jaga diri dan family… Semoga ada keadilan buat kak jahidah”

“Pastikan CCTV rumah berfungsi dengan baik.. apa? jadi, ada bukti, kalau dapat detect berdekatan rumah lagi bagus, takutnya hari? datang aim rumah.. bhaya org yang ada geng subahat ni, macam2 dorang berani buat.. take care sis, moga
Allah lindungi sis sekeluarga…”

Sumber : kisah dunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *