“Uri dah kebawah, Terpaksa Berkerusi roda sampai 5bulan”..Kalau Lambat rawat bayi boleh… Aliff Syukri Dedah keadaan Datin Shahida buat semua mendoakan

Usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri mendedahkan isterinya Datin Seri Shahida yang kini sedang hamil anak keenam dinasihatkan doktor untuk menggunakan kerusi roda selama beberapa bulan.

Ia susulan masalah kedudukan uri yang berada di bawah selain demi menjaga kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan.

Malah Shahida pernah dikejarkan ke hospital selepas mengalami pendarahan kira-kira empat hari lalu.

“Posisi uri dia ke bawah ketika mengandung. Pengalaman pertama kali dialami isteri. Tak boleh berjalan dalam 10 langkah saja boleh berdarah. Jadi ia boleh membahayakan ibu dan bayi dalam dalam kandungan. Tak boleh berjalan dalam tiga ke enam bulan.

“Setakat ini ibu okay, baby 50-50. Kalau berjalan, berdarah mungkin tiada rezeki. Sekarang ini memang nak jaga,” katanya kepada MH.

Mengulas insiden pendarahan Shahida baru-baru ini, penyanyi Ingin Bahagia ini turut bersimpati dan menyifatkan apa yang berlaku mengejutkannya.

“Masa tu saya sedang buat ‘IG Live’. Kemudian isteri beritahu dia alami pendarahan. Saya terkejut dan ingatkan keguguran.

“Bila ke hospital, doktor beritahu kalau lambat dirawat, mungkin bayi meninggal.

“Alhamdulillah semuanya baik cuma isteri kena kurangkan berjalan, nak kemana-mana pakai kerusi roda. Ketika ini dia juga tidak ke pejabat, perlu berehat,” katanya lagi.MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *