Terhantar sticker tak sepatutnya di group pejabat, Gadis m@lu t3ruk minta resign

Wanita ini malu teruk minta resign, tersalah hantar “sticker” tak senonoh dalam group pejabat.

Memandangkan smartphone adalah satu keperluan sekarang, rasanya setiap daripada kita pasti pernah melalui situasi tersalah hantar mesej kepada orang ataupun group tertentu.

Meskipun kecuaian ini tidak disengajakan, tetapi kesannya boleh menyebabkan seseorang malu dan menyesal tidak terhingga.

Menyesal tak periksa dulu sebelum tekan butang send

 

Begitulah juga ‘detik hitam’ dilalui oleh seorang gadis di Indonesia baru-baru ini. Terdahulu, pengguna akaun TikTok @neptune_projectt tengah asyik melayan mesej bersama seseorang.

 

Namun gara-gara tidak periksa terlebih dahulu sebelum tekan butang send, dia telah melakukan kesilapan yang pasti menghantui sepanjang hidupnya.

Sejurus menyedari dirinya terhantar 1 sticker yang kurang senonoh di WhatsApp Group pejabat, dia terus menangis teresak-esak. Disebabkan ia telah dilihat oleh ramai orang, gadis tersebut bahkan mahu minta resign kerana terlalu malu. Secara keseluruhannya, video tersebut telah meraih lebih sejuta views setakat ini.

Pengajaran, janganlah save sticker yang aneh-aneh…hidup memang tak tenang kalau jadi macam ni

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen bersimpati dan menasihatinya agar ambil iktibar daripada peristiwa tersebut. Dalam pada itu, mereka turut berkongsi pengalaman serupa disebabkan tersalah send mesej di group masing-masing.

 

Ada juga yang meninggalkan komen di FB,

 

Zaira humaira :Paling teruk waktu sebelum puasa.aku send sticker “i love u” kat boss aku😆mujur boss tu pompuan.klw lelaki x tau dh nak letak muka🤣sticker tu khas utk suami.eh boleh plak aku send kat boss.kebetulan boss aku dh bluetick😆penyudahnya boss ckp ke aku”dgn aku pun kau berkenan? Aku bukan LGBT🙄”berpeluh aku😆

Ieka mikayla :tak smestinya x senonoh tu yg 18x , entah2 sticker korek hidung ke , sticker middle finger ke , biasalah utk mmber2 hahahahahahhaa

MAR MOLLY : perempuan ya kalau simpan sticker² mcm tu aku taktaula jenis yg mcmane😅 tapi bukan ke bole delete for everyone, tapi kalau dah lama sgt baru perasan mmg tak dpt nolong la HAHHAHAHHA

Mohd aeizam :gile tak malu , sticker tu melambang kan perangai sendiri hahahahah .

 

video

Sumber :Selayang pandang. Net

mungkin sticker di bawah kot yang whatsapp ada guna tu

 

berita terdahulu, PAKCIK Salah Hantar Sticker Dalam Group Whatsapp | Kena Baham Kaw2 Oleh Member & Makcik!!! tengok video

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *