“Macam ‘Style’ Budak Lepak Kompleks ‘Mall’” – Berfesyen Sampai RM99K, Netizen Perli Gaya Lelaki Nampak Murahan

Video dimuat naik seorang lelaki di akaun TikTok mendapat perhatian ramai netizen selepas dia menunjukkan gayanya ‘top to toe’ dengan jumlah keseluruhan lebih RM98,000.

Menerusi rakaman itu, lelaki yang memakai t shirt berwarna ‘maroon’ itu menyenaraikan setiap barang dipakainya berserta jumlah harga ‘item’ tersebut.

Berikut adalah harga barangan yang dibelinya itu:

T shirt Sacoor – RM600
Seluar Uniqlo – RM149
Beg Dior: RM8,500
Jam tangan Rolex – RM80,000
Kasut Dior – RM5,000

Bagaimanapun, perkongsian lelaki berkenaan tentang jumlah harga barangan miliknya itu menerima respon kurang memuaskan daripada netizen.

Video itu turut mendapat perhatian ramai di Instagram di mana rata-ratanya memerli tindakannya itu kerana bersifat riak selain turut mengkritik gayanya berfesyen kerana tidak ‘smart’.

Menurut mereka, meskipun dia sudah menghabiskan puluhan ribu ringgi namun ‘taste’ dan gayanya nampak seperti murahan.

Beberapa netizen malah sempat berseloroh dan ‘tag’ Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) disebabkan lelaki tersebut memiliki kekayaan sebegitu pada usia yang muda.

Sumber beautifulnara. Com

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

“Untuk Jumpa Allah..” – Pakai Telekung RM16,000, Usahawan Ditᴜduh Riak

Tindakan seorang usahawan tudung, Haliza Maysuri berk0ngsi bahawa dia menggunakan telekung berharga mencecah RM16,000 mengundang kecaaman dalam kalangan netizen.

Menerusi aplikasi TikT0k, dia yang juga pengasas Bawal Exclusive memuat naik satu vide0 memperlihatkan dirinya memakai persalinan solat berwarna hitam itu dipercayai turut mempunyai taburan kristal.

Semuanya Allah yang bagi

Berdasarkan kapsyen dalam vide0 dikongsi, usahawan berusia 38 tahun itu berkata tindakan tersebut setidaknya boleh mengurangkan rasa serba salah kerana dia mampu memakai beg tangan berharga belasan ribu.

“Telekung berharga RM16,000 untuk jumpa Allah. Baru rasa tak bersalahh pakai beg harga belasan ribu untuk jumpa kawan-kawan,” katanya. Haliza berdiri di hadapan cerm1n sambil tersenyum menunjukkan keselesaannya ketika memakai telekung mewah berkenaan.

Baru dimuat naik enam jam lalu, vide0 tersebut menerima 186,000 t0ntonan dan lebih 1,000 k0men netizen yang memberikan pelbagai reaks1 sama ada kecaaman ataupun positif.

Rata-rata menganggap usahawan terbabit seolah-olah bersikap riak dan satu pembaziraan kerana amal ibadah tidak diukur dengan nilai sebaliknya keikhlasan dalam menjalani kewajipan sebagai hambaNya.

Namun begitu, segelintir individu men1nggalkan k0men positif menyifatkan ia adalah satu kepuasaan dan keselesaan masing-masing ketika mengerjakan ibadah.

Tak perlu bagitahu kot?

Harga bukan ukuran, tapi keikhlasan

Telekung mahal, adakah ibadah diterima?

Apa salahnya kalau mampu, rezeki masing2

Takde yang salah, duit dia sendiri

Terdahulu, Haliza beberapa kali menjadi perhatiaan ramai seperti menerima tudung bernilai RM100,000 daripada Swarovski, membeli rantai untuk kucingnya berharga RM25,980 dan banyak lagi.

Sumber :infosihat2uu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *