”Slstem Ni Menunjukkan Saya Ada Datuk Seri?”, – Tak Sangka Ramai Terkejvt Aliff Syukri Dedah Sesuatu Pasal Gelaran Beliau

Usahawan terkenal Datuk Seri Aliff Syukri tampil mengulas lsu dakw4an gelaran Datuk Seri yang disandangnya adalah paIsu oleh warganet.Dalam perkongsian berbentuk video itu, Aliff menunjukkan gambar ketika majlis penganugerahan serta tangkapan skrin yang memaparkan namanya di dalam sistem.

“Awak kata saya tiada Datuk Seri? Sampai hati awak. Apa ni awak, gambar ni apa? Waktu saya umur 30 tahun saya dapat Datuk Seri.

“Haa ni saya tunjuk dalam slstem, sebenarnya siapa yang saIah? slstem ni menunjukkan saya ada Datuk Seri. Cuma ejaan nama ada tertinggal satu F. Takpelah, saya tak nak besar-besarkan cerita ni.“Tak kisah lah Datuk Seri ke Datuk ke, bersyukurlah yang penting cukup makan, cukup minum,” ujarnya.


Dalam pendedahan tersebut, individu itu berkata Aliff yang telah dianugerahkan DIMP, hanya membawa gelaran Dato’ bukan Datuk Seri.Sehingga artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah menerima lebih 200,000 tontonan dan lebih 4,000 tanda suka di laman Instagram.

 

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet bersetuju dengan jawapan usahawan kosmetik itu malah ada yang berpesan gelaran itu hanyalah ‘hiasan’ dunia sahaja. Sumber : xtra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *