Imran Aqil Dedah Amal Doa Nabi Musa Untuk Pikat Dahlia – “Terus Allah Bagi Cash”

Penyampai radio Hot FM Imran Aqil mendedahkan dirinya mengamalkan doa Nabi Musa sebelum memikat hati tunangnya yang merupakan seorang pempengaruh, Dahlia Rizal.

Pendedahan tersebut telah dibuat oleh Imran ketika membuat live di TikTok, sekali gus membuatkan video perkongsian itu tular di platform tersebut.

Menurut Imran, dia menyifatkan amalannya itu sangat menakjubkan selepas doanya terus dimakbulkan dan menjadi kenyataan.

“Saya nak cerita satu benda yang saya rasa macam, wow menakjubkan. Straight dapat. Saya baca satu doa Nabi Musa ni. Doa ni ada kisah dia tapi saya tahu sikit.


“Ketika itu Nabi Musa berada di bawah pokok. Baginda ada dua pilihan wanita untuk berkahwin dengan si kakak ataupun si adik. Kemudian baginda membaca doa tersebut,” katanya.

Imran menjelaskan pengisian doa tersebut merupakan permintaan untuk mendapatkan kebaikan dan cuba menghafalnya demi mendapatkan Dahlia.

“Ya Allah, Aku perlukan kebaikan, Aku inginkan kebaikan. Kahwin tu kebaikan, sebab kahwin ni pahala 24jam ibadah.

“Sebelum nak pikat Dahlia, saya baca dalam 10 ke 15 kali untuk hafal. Dan Ustaz Muhaizad kata sujud terakhir baca 16 kali dan saya pun buat.

“Tiba-tiba Dahlia mesej, mak dia kata ‘kalau ada sesiapa nak masuk minang bagitahu mak’. Pastu saya macam kenapa Dahlia cerita kata saya macam ni? Saya baru hafal doa tu belum amalkan lagi, terus Allah bagi cash,” kongsinya.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh pengguna @farrich2022, video tersebut telah menerima sebanyak 105.4k ‘likes’ dan 430 komen.

Hasil tinjauan di ruangan komen, rata-rata peminat pasangan itu teruja dan kagum dengan perkongsian yang dibuat oleh Imran.

Sumber tonton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *