“Hilang Sabar Dah..” – Tunggu 4 ‘Round’ Untuk Naik ‘Lift’, Wanita Kesal Terpaksa Bawa ‘Stroller’ Naik ‘Escalator’

Tular di laman Instagram, , satu hantaran oleh seorang pengguna dikenali sebagai Wanis Adam yang meluahkan rasa kecewa terhadap pengunjung di sebuah pusat membeli belah.

Menerusi hantaran tersebut, wanita itu kecewa apabila ramai pengunjung telah menggunakan lift walaupun berusia muda, sihat, tidak menggunakan keusi roda atau membawa stroller, dan tidak membawa barangan yang banyak.

Difahamkan, dia dan suami yang membawa dua anak kecil di dalam stroller terpaksa menunggu selama 4 pusingan untuk turun dari tingkat dua ke lower ground (LG).

Tolong tolong Malaysian semua please faham dan ada sensitivity bab bab ni, bukan tak ada kes sebelum ni, dah banyak kes budak jatuh escalator kan kat Malaysia.
Malah, mereka akhirnya terpaksa membuat keputusan untuk membawa stroller turun dengan menggunakan eskalator disebabkan lift yang sentiasa penuh.

Meninjau di ruangan balas, rata-rata orang ramai turut bersetuju dengan kenyataan wanita itu dan memohon agar pengunjung di pusat membeli belah memberi keutamaan kepada mereka yang lebih memerlukan.

Setuju sangat sebab dah mengalaminyaa! – Netizen.
“Sudah lah dekat escalator kadang ada palang silver tu tak bagi bawa stroller/wheelchair. Kita tercongok lah lama depan lift tu, tunggu turn,” tulis seorang pengguna Instagram.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

Terdahulu,

“Bawa Dua Anak Ke Tu” – Suami Diperli Macam ‘Budak’ Sebab Ketinggian Rendah, Isteri ‘Sound’ Balik

Selepas bukannya sempadan untuk pergi bercuti setelah sekian lama, sering kali kita lihat orang ramai mula bercuti ke luar negara dan merakam kegembiraan mereka untuk dipertontonkan kepada khayalak ramai.

Seperti yang dikongsikan oleh seorang wanita ini TikTok baru-baru ini, beliau memaparkan dirinya sedang berlancong dengan keluarga di luar negara.

Bagaimanapun, perkongsiaannya itu telah mendapat perhatian ramai kerana ada individu yang mempertikaikan ketinggian suaminya yang lebih rendah daripada dirinya.

Individu terbabit berkata kerana ketinggian suaminya yang lebih rendah itu telah membuatkan si suami kelihatan seperti anak wanita terbabit dan bukannya suaminya.

A mom with two sons on holiday.
Tidak mendiamkan diri, si isteri telah membidas balik kritikan individu terbabit dengan tenang dan itu telah membuatkan ramai netizen berpuas hati serta bersetuju dengan apa yang diperkatakan

erhubungan dengan video yang sedang tular di platform media sosial berkenaan, rata-rata menyukai cara wanita itu mengawal keadaan dan tidak melenting apabila sang suami menerima kritikan sebegitu.


Sumber beautifulnara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *