Beli barang dapur cecah RM300, isteri terdiam suami marah2 kata boros

Sudah menjadi tanggungjawab suami memberi nafkah kepada keluarganya, termasuklah menyediakan keperluan rumah seperti makanan dan pakaian anak bini.

Membebel kata isteri boros
Namun begitu, berbeza pula dengan situasi yang menimpa wanita ini bilamana suaminya bersikap sebaliknya ketika melihat dia sedang mengemas keperluan dapur di peti ais.

Dia yang sibuk merakam, tanpa serba salah memarahi isterinya kerana berbelanja terlalu berlebihan sehingga dianggap boros.

Bagaimanapun, sang isteri tidak membalas leteran suami sebaliknya lebih memilih untuk mendiamkan diri sahaja.

“RM 300 je pun!”
Menurut sumber, jumlah keseluruhan perbelanjaan isterinya menggunakan nilai mata wang Malaysia adalah sebanyak RM300.

“Jangan kedekutlah”
Sementara itu, meninjau pula ke ruangan komen, ramai luah kesian mengenangkan nasib wanita berkenaan kerana memiliki suami yang berkira.

@user7641536787954:Sejuta = RM340 kan? Tak banyak mana lah.

@_..🌼.._:one of reason im scare tp getting married

@IeykaLah:Berkira mana rezeki tak sempit. Takot sangat tak cukup

@IeykaLah:Berkira mana rezeki tak sempit. Takot sangat tak cukup

@user6255589876696:1 juta rupiah = rm300 duit malaysia. Which is standard utk harga barang dapur…

@samL0903:But seriously though, I’ll probably tell my husband that he doesn’t have to eat if he were to continue complaining like that 🙃

@LemonTea Ice:kalau aku ni aku sruh dia beli barang dapur sendiri, baru dia tau berapa ratus abes utk brang penting je. aku yg student ni pun abes banyak err.

@Aisyah Markom:Aku ingat bini dia sopping bukan2, rupanya beli barang dapur. 😅

@bedahmaimunah:ya Allah rumah aku sebulan belanja RM600+and guess what? alhamdulillah abah aku tak pernah mengungkit

@Deydet😊👋:Aku Panas woiiii dngar suara laki tu🤬🤬🤦‍♂️🤦‍♂️

@tata:husband sy kata pakai byk duit bila membeli brg dapur. sekarang sy tak beli dah, saya kirim suruh dia belikan. humphh baru dia tauuu

“Tak payah jadi suami lah”

“Untuk kau makan juga”

“Demi content”

Meskipun, video tersebut mungkin sebahagian daripada ‘content’, tetapi warganet beranggapan hal itu tidak wajar dilakukan.

Video


SUMBER:
Tiktok sofeaa.mtiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *