“Banyaknya gaji 5 hari berkerja je!! -Jualan Cecah RM100k Untuk 5 Hari, Ini Gaji Yang Syahmi Bagi!!

“Jualan untuk 5 hari mencecah RM100,000..”

Mungkin ramai dah tahu, pengarah filem, pelakon dan YouTuber terkenal, Syahmi Sazli telah menjalankan perniagaan air balang berhampiran pejabatnya di Jalan Sultan Omar di Kota Bharu, Kelantan dalam bulan Ramadan yang lalu.


Difahamkan begitu ramai yang tidak kisah beratur panjang untuk mendapatkan air balang ini di samping mengambil kesempatan berjumpa dengan Youtuber berkenaan.

Tidak lokek berkongsi, Syahmi juga ada berkongsi resepi melalui libe yang dibuatnya melalui media sosial sebelum ini.

Selepas mengumumkan untuk berhenti seketika penjualan air balangnya pada bulan yang lalu, Syahmi Sazli sekali lagi membuat ramai terkejut kerana dia berjaya mengutip melebihi RM100,000 untuk tempoh 5 hari penjualan air balang miliknya sempena musim cuti raya aidiladha ini.

Walaupun masin tidak mempunyai kedai yang tetap untuk jualan air balang tersebut , Syahmi yang menggunakan khidmat runner dan juga jualan secara lansung itu mengumumkan berjaya membuat jualan melebihi ratusan ribu ringgit dan memberikan hampir RM20,000 kepada 15 orang pekerjanya itu.

VIDEO

KOMEN NETIZEN

Sumber : suratkabormedia

Tunggu dulu, anda tentu juga tidak mahu ketinggalan untuk mengetahui kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *