” Ajak kata geli nak Panggil Shahrol sahabat” , Sekali Ini Pula kata2 balas Shahrol buat Ajak…

..
Kenyataan dibuat oleh pelawak yang kini terjun ke bidang politik, Shahrol Shiro yang meminta stesen radio Suria FM lebih profesional melayan para penyampainya dilihat mencetuskan kontroversi baru.

Ajak kesal dengan Shahrol?
Mana tidaknya, komen yang dibuat oleh rakan yang juga ahli kumpulan Shiro iaitu Ajak Shiro menarik perhatian ramai kerana dia seolah-olah kesal dengan apa dinyatakan oleh Shahrol.

Sentuh pasal rezeki keluarga
Namun, komen balasan daripada Shahrol yang menyentuh berkenaan ‘rezeki Ajak’ setelah dia keluar dari Suria FM membuatkan Ajak kurang setuju seolah-olah temannya itu yang memberikan kerja kepadanya.

Luahan Ajak
Susulan daripada komen balasan daripada pelawak terbabit, Ajak yang kini merupakan penyampai di Suria FM berasa geram dan meluahkan apa yang pernah mereka lalui sebelum ini sehingga berasa ‘geli’ dipanggil sahabat oleh temannya itu.

Menerusi temu bual yang dibuat oleh pihak Mstar, Ajak menjelaskan yang dia sudah bertahun-tahun tidak dihubungi atau berkomunikasi dengan rakan sekumpulannnya dalam Maharajalawak itu.

Menurut anak kelahiran Kluang terbabit, beberapa kejadian pernah dilalui dan merasa seperti ‘ditikam dari belakang’ namun memilih untuk berdiam diri memandangkan masih berada di awal karier.

Namun, setelah bertahun-tahun dan dia melihat rakannya itu seakan ‘kaduk naik junjung ‘dengan sibuk mengulas isu industri seni sedangkan dia di ranah yang lain, dia berasa ia satu perkara yang tak perlu.

“Anggap diri Tuhan ke beri rezeki”
Lebih-lebih lagi apabila dia menyentuh perihal memberi laluan rezeki buat Ajak dan ia sama sekali tidak boleh diterima oleh pelawak berusia 37 tahun itu.

“Tapi bila dia komen kemunduran dia menjadi asbab rezeki kepada saya dan keluarga , saya rasa ayat dia tu seperti anggap diri dia Tuhan. Ini adalah ciri-ciri orang yang sombong bila rasa diri dia terlalu berguna…”
“Hari pertama saya keluar Hot FM saya dipelawa untuk sertai Suria. Dalam perbincangan untuk tukar gambar awak kepada saya. Atas dasar sahabat, saya pilih menganggur daripada ambil tempat awak.
“Saya juga merayu pihak Suria tidak teruskan saman atas masalah lama awak. Hakikatnya selepas setahun awak tinggalkan barulah saya sertai Suria
“Ini beza dengan apa yang awak buat pada saya waktu kita dapat tawaran Era awal karier dulu sahabat. Awak kata kita jangan terima. Saya percaya cakap awak dan saya tolak pelawaan radio nombor satu. Rupanya awak terima pelawaan itu dengan orang lain,” katanya.
Dah lama tak berkomunikasi pun
“Bila dia memanggil saya sahabat di depan orang ramai membuatkan saya geli. Sedangkan dah bertahun dia tak hubungi saya. Ada kawan-kawan minta nombor telefon saya, dia kata nombor telefon saya tak ada.
“Kalau dia tanya siapa kawan dia, Shahrol, saya boleh beritahu siapa nama dia, yang minta ni YB yang awak selalu ikut dekat Kluang tu, anak dia yang bagitahu saya.”
Saya tak kisah, sekarang hidup saya, tak bangga dek puji tak mati dek keji. Tapi bila kau, dah sembang seolah-olah hebat sangat, saya rasa saya tak suka la. Dia bukan Tuhan nak tentukan rezeki.”

Dalam pada itu, Ajak meminta maaf kerana terpaksa mendedahkan hal ini semua kerana sudah tidak tahan dengan ‘permainan’ rakannya itu yang pernah mengguris perasaannya.

Dia juga sempat menitipkan pesanan supaya Shahrol berhenti memberikan jawapan berpusing-pusing kerana dia bukan lagi budak kecil yang boleh dipermainkan.


“Minta maafla saya terpaksa buka semua ni, tapi rasanya tak perlulah saya hormat orang yang dah pijak kepala saya. Yang tak pandang pun isteri saya tu saudara dia, anak-anak saya tu anak saudara dia. saya cakap cukuplah sampai disini sahaja.
Shahrol, cukuplah bagi jawapan pusing-pusing ni. Saya bukan budak kecil. Dulu mungkin 25 26 saya diam. Sekarang saya dah 36 tahun saya perlukan ketenangan tu semua. kepada semua janganlah sanjung kaduk dah naik junjung ni. Fikir-fikirkanlah”
Difahamkan, komen di ruangan Instagram Shahrol sudah dipadam dan Ajak sempat mempertanyakan hal itu. Dia juga ada menulis di ruangan Instagram rakannya dengan memaklumkan tangkapan layar sudah dibuat dan sudah tidak boleh berundur lagi.

Luahan yang dibuat Ajak itu susulan daripada tindakan Shahrol yang seakan cuba ‘menunggang’ isu penghijrahan Fizi Ali dari Suria FM ke Hot FM.

Masalah antara penyampai radio tersebut sudahpun selesai dimana dia meminta maaf kepada pihak Suria FM dan DJ Lin.

Dalam pada itu Shahrol juga juga tetap Anggap Ajak sebagai kawannya..

Video,

Sumber: Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *