“Bersemut Media Sosial, Macam-Macam Janji…,” – Isu Fitnah & Tikam Belakang? Fizo Omar dedah sifat…

Menjelang Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15), kesemua parti politik yang bertanding kini sedang giat menjalankan kempen-kempen bagi memenangi hati pengundi di kawasan masing-masing.

Segala tindak tanduk mereka ketika ini sedang dinilai oleh rakyat bagi menentukan pemimpin mana yang benar-benar layak memimpin mereka untuk tempoh lima tahun yang akan datang.


Bagi pelakon dan pengacara, Fizo Omar pula, dia berharap agar PRU kali ini dapat menjadi medan buat para pemimpin untuk bersaingan secara sihat dan bukan hanya memberikan janji-janji kosong semata-mata.

“Bersemut di sosial media sehari dua ni. Macam-macam janji dan gula-gula yang dijanjikan bila tiba Pilihan Raya Umum ini.

“Tidak lari juga dari fitnah dan tikam menikam antara satu sama lain. Kami sebagai rakyat mengharapkan persaingan yang sihat dan contoh yang baik daripada pemimpin kami,” tulisnya.

Luahan tersebut dikongsikan sendiri oleh pelakon filem Romeo Kota itu menerusi hantaran terkini di laman Instagram.

“Bersemut Media Sosial, Macam-Macam Janji…,” – Isu Fitnah & Tikam Belakang? Fizo Omar Gesa Pemimpin Bersaing Secara Sihat Di PRU15
Malah, Fizo turut menyuarakan harapan agar sesiapa sahaja yang memenangi PRU15 nanti akan menjalankan tanggungjawab yang telah diamanahkan dengan sebaik mungkin.

“Tidaklah tuju kepada mana-mana pihak, tapi harapan kami sebagai rakyat supaya bukan sahaja janji manis tapi yg penting adalah perlaksanaan apabila dipilih dan diberikan kuasa.

“Gelaran Yang Berhormat adalah sepatutnya dihormati dengan jasa dan tugasan yg dilaksanakan. Earn our respect by your action! Selamat berkempen dgn cara yang sihat,” ujarnya lagi.

Di ruangan komen, rata-rata netizen menyuarakan pandangan yang sama selain turut berharap agar suara-suara rakyat ini akan terus didengari oleh para pemimpin meskipun selepas PRU ke-15.

“Alhamdulillah. Terima kasih atas suara tuan bagi pihak rakyat marhean.

“Harapnya sesiapa yang terpilih, berkerjalah dengan jujur dan amanah.

“Betul sangat Abe Jo. Janji kena tunaikan.

“Kami sokong sangat dengan kenyataan kamu,” antara komen-komen netizen di Instagram.

Terdahulu, hampir ke semua parti dilihat sudah pun mengumumkan calon-calon yang akan bertanding pada PRU ke-15.

PRU ke-15 akan berlangsung pada 19 November ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *