Anak Coming Soon,” Haqiem Rusli Beri ‘Hint’ Isteri Dah Hamil

Haqiem Rusli atau nama sebenarnya Ridzuan Haqiem Rusli merupakan seorang penyanyi, komposer, penulis lirik dan pelakon lelaki Malaysia.

Haqiem memulakan langkah dalam dunia hiburan setelah menjadi naib juara pertandingan nyanyian kanak-kanak Idola Kecil musim pertama. Pada tahun 2016, beliau melancarkan album studio pertamanya, Segalanya.

Hampir empat bulan berkahwin, ramai dah tak sabar nak tunggu berita kehamilan isteri Haqiem Rusli.

Video yang dimuat naik juru foto Aqo Imran baru-baru ini berjaya mencuri perhatian disebabkan Haqiem seolah-olah memberi bayangan isterinya sudah hamil.

Dalam rakaman tersebut, Aqo memuji Sofea yang dilihat semakin cantik dan berseri-seri.

Haqiem dengan spontan mencelah dan menyatakan, “anak coming soon”.

VIDEO:

Disebabkan itu ramai yang membuat spekulasi isterinya, Anis Sofea sudah berbadan dua.

Tak pastilah sejauh mana kebenarannya. Kita tunggu sahaja pengumuman rasmi daripada mereka berdua.

Sekadar info, penyanyi, Haqiem Rusli, 24, sah bergelar suami kepada pasangannya, Wan Anis Sofea Wan Zamzuri, 19, dengan dua kali lafaz dalam majlis akad nikah yang berlangsung di Masjid Raja Haji Fi Sabilillah, Cyberjaya pada 19 Nov 2.

Isteri kepada penyanyi Haqiem Rusli, Wan Anis Sofea Wan Zamzuri,19, mengharapkan doa yang baik-baik dari semua susulan perkahwinan mereka yang dibina pada usia muda.

Menurut Sofea, dia juga sudah bersedia menggalas tanggungjawab sebagai isteri kepada bintang berusia 24 tahun itu.

“Bagi saya berkahwin ketika usia masih muda atau sebaliknya tidak salah pun. Sebab ia sesuatu yang baik. Malah dalam Islam pun kita dituntut untuk menghalalkan sesebuah hubungan”.
Kota Bharu: Jabatan Kesihattan Negeri Kelantan mengesahkan bayii lelaki berusia setahun lima bulan antara dua manggsa terbaharu positif C0vid 19 di Kelantan.

Pengarahnya, Datuk Dr Zaini Hussin berkata, selain bayyi berkenaan, seorang lagi lelaki berusia 25 tahun turut positif dan kedua-dua mangssa adalah kontak rapat kepada manggsa ke-162 di Kelantan.

“Kess 163 membabitkan seorang lelaki berusia 25 tahun iaitu adik kepada kes 162. Manakala kess 164 membabitkan seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun lima bulan iaitu anak saudara kepada kess 162.

“Kedua-dua kess ini mempunyai pendeddahan kepada kess 162 pada 22 hingga 28 September iaitu sebelum kess 162 dimasukkan ke wadd.

“Pengambilan sampel kedua-dua kess ini dilakukan pada 29 September 2020 iaitu semasa saringgan kontak rapat kes 162 dan disahhkan positif,” katanya ketika dihubungi.

Mengulas lanjut, Dr Zaini berkata, mangssa bagi kess 162 mempunyai sejarah perjalanan ke Sabah pada 19 hingga 22 September, sebelum disahhkan positif C0vid 19 pada Isnin lalu.

Beliau berkata, bayii berkenaan kini dirawwat di Hosppital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), manakala lelaki terbabit dirawwat di Hosppital Tumpat.

“Aktiviti pencegahhan dan kawallan sedang dilakukan Pejabat Kesihhatan Daerah (PKD) Kota Bharu bagi mengawwal ranttaian jangkittan.

“Orang ramai dinasihatkan untuk sentiasa mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dengan mengamalkan penjarrakan fizikal, memakai pelitup muka semasa berada di tempat awam, elakkan bersalaman, bersenttuhan dan berpelukkan,” katanya.

Sumber : HMetro

Leave a Reply

Your email address will not be published.